Takaisin ylös ↑ Feedcowboy.com

Mitä on kiropraktiikka?

Jaa:

Mitä on kiropraktiikka?
Kiropraktiikka on luonnollinen terveydenhoidon ala, jossa hoito tapahtuu käsin ja kiropraktista hoitopöytää hyödyntäen. Näin ollen se on lääkkeetön ja turvallinen tapa huolehtia omasta terveydestä. Sana kiropraktiikka tulee sanoista "kheiros" ja "praktos", eli käsin tehden. Kiropraktisen hoidon tarkoituksena on hoitaa ihmisen terveyttä sen mukaan, millaista hoitoa kukakin tarvitsee. Kiropraktiikka sopii jokaiselle, pienestä vauvasta eläkeläiseen asti.

Kiropraktiikan teho perustuu selkärangan käsittelyyn ja hermoston hoitamiseen, joilla pyritään saamaan aivojen ja elimistön välinen kommunikaatio toimimaan paremmin. Selkärangan sisällä kulkee selkäydin, josta tulevat hermot kontrolloivat koko elintoimintoja. Selkärankaan kohdistuvat ongelmat voivat vaikuttaa hermoston toimintaan ja sen myötä koko omaan terveydentilaan.

Selkärangan säännöllinen huoltaminen on yhtä tärkeää kuin esim. hammaslääkärissä käynti. Kiropraktikon vastaanotolle voi ja kannattaakin hakeutua, vaikka mitään oireita ei olisikaan. Näin keho pystyy toimimaan kunnolla eikä oireita ja kiputiloja välttämättä pääse syntymäänkään.

Kiropraktiikan avulla pyritään luomaan pitkäaikaisia vaikutuksia kehon hyvinvointiin. Suurin osa vastaanotolle saapuvista ihmisistä valittaa selkävaivoista, joihin voidaan vaikuttaa kiropraktiikan avulla. Hoidon perustana on selkärangan stimulointi, jolloin stimuloidaan myös selkäydintä ja keskushermostoa. Keskushermosto on koko kehon ydin, mikä kontrolloi kaikkia elintoimiamme. Selkärangan säännöllisellä huoltamisella pystytään ylläpitämään terveyttä ja ennaltaehkäisemään mahdollisia vaivoja, joita elämä voi tuoda tullessaan. Tärkeintä on siis huoltaa selkärankaa ja mennä itse ongelman ytimeen, ei lieventää kiputiloja lääkkeiden avulla.

← Takaisin etusivulle
Valitse
Eroon lääkkeistä
Hengitysvaikeudet
Huimaus ja tasapaino
In English
Iskias
Jalkakivut
Jalkojen pituusero
Kiropraktiikka hoitomuotona
Kiropraktikko Harri Mäki-Pesola
Kiropraktikko Jack Seeley
Kiropraktikko Joona Konga
Kiropraktikko Kalle Hietanen
Kiropraktikko Kim Roslin
Kiropraktikko Kimmo Heinonen
Kiropraktikko Markku Turpeinen
Kiropraktikko Sami Liukkonen
Kiropraktikko Simo Poutanen
Kiropraktikko Tero Nikulainen
Kiropraktikko Veli-Pekka Heinonen
Kiropraktikot
Lapset ja kiropraktiikka
Lonkkakivut
Niska- ja hartiakivut
Niskakyttyrä
Oireet
Olkapääkivut
Palautuminen ja suorituskyky
Puutuminen
Pään etukanto
Päänsärky ja migreeni
Raskausaika
Refluksivaivat
Ryhtiongelmat
Rytmihäiriöt
Selkäkivut
SI-nivelen ongelmat
Skolioosi
Stressi ja psyykkiset oireet
Uniongelmat
Urheilu ja liikunta
Vauvat
Välilevyn ongelmat
Yleinen terveys
Yritysesittelyt

Jaa: