Takaisin ylös ↑ Feedcowboy.com

Huimaus ja tasapaino


Huimaus ja tasapaino

Huimaus on yleinen syy hakeutua kiropraktikon vastaanotolle. Huimauksen tutkiminen vaatii neurologista osaamista ja jokaisen asiakkaan yksilöllistä hoitoa.

 

Kiropraktikon tutkimuksessa pyritään selvittämään huimauksen aiheuttaja ja antaa sopivaa hoitoa sen mukaan. Hoitoon voi liittyä myös kotiharjoitteita. Huimauksen aiheuttajia on lukuisia, mutta ne voidaan karkeasti luokitella seuraavasti: sisäkorvan painoelinten toimintahäiriöt, niska- ja selkärankaperäiset häiriöt sekä niiden aiheuttamat häiriöt aivojen tasapainokeskuksissa, niskan alueen nikamien ja lihasten toimintahäiriöiden aiheuttamat väärät liikeaistimukset aivojen tasapainokeskuksissa sekä epänormaalit silmien liikkeiden aiheuttamat häiriöt aivojen tasapainokeskuksissa.

 

Huimausta on kaksi hyvin erityylistä tunnetta: kiertohuimaus ja muu huimaus. Kiertohuimauksessa tunnet ympäristösi pyörivän ympärilläsi tai toisinpäin. Muussa huimauksessa puolestaan olosi on keinuva tai sekava ja muutenkin epävakaa.

 

Mikäli sinulla on huimauksen lisäksi pahoinvointia, migreenejä, päänliikkeen aiheuttamaa välitöntä huimausta, kuulon heikkenemistä, näkökentän häiriöitä ja horjahtelet kävellessäsi, kannattaa konsultoida kiropraktikkoa.

 

Katso lisää aiheesta kiropraktiikka ja huimaus ja tasapaino.

Jaa:

Viimeisimmät julkaisut