Takaisin ylös ↑ Feedcowboy.com

Iskias


Iskias

 

Iskias eli lonkkahermosärky on yleisnimitys iskiashermon ongelmille. Kivun tunnistaa tyypillisesti laajasta kivusta, joka säteilee alaselästä tai pakaran alueelta takareiden kautta polven alapuolella asti. Iskiaskipu voi tuntua polttavalta, repivältä, sykkivältä tai hetkittäisesti terävältä. Pidempään jatkuneissa tai vakavissa tapauksissa jalassa saattaa myös olla lihasheikkoutta ja jatkuvaa puutumista tietyllä, rajatulla alueella.

 

Iskiakselle voi olla lukuisia eri syitä, joista yksi tyypillisimmistä on välilevypullistuman aiheuttama hermoärsytys. Muut lihas- ja nivelperäiset häiriöt saattavat aiheuttaa myös iskiastyyppisiä heijasteoireita, vaikka eivät iskiashermoa suoranaisesti ärsyttäisikään.

 

Kiropraktikko on oikea ammattilainen tutkimaan, mistä juuri sinun iskiaksesi johtuu. Kiropraktikko voi ammattitaidolla määrittää, minkä tyyppinen hoito sinun tapauksessasi on kaikista tehokkainta. Paranemisen nopeus riippuu luonnollisesti vaivan aiheuttajasta, henkilön kunnosta ja iästä. Välilevyn hoitaminen vie oman aikansa ja vaatii tulevaisuudessakin oikeaoppista huoltoa, jotta ongelma ei palaudu. 

 

On myös erittäin tärkeää, että kiropraktikko alkaa mahdollisimman aikaisin tutkimaan oireita ja hoitamaan selkää. Mitä pidempään oireet jatkuvat, sitä pidempään myös paraneminen ja korjaaminen tulee kestämään. Käänny siis ajoissa ammattilaisen puoleen!

 

Katso lisää aiheesta kiropraktiikka ja iskias.

Jaa:

Viimeisimmät julkaisut