Takaisin ylös ↑ Feedcowboy.com

Jalkojen pituusero


Jalkojen pituusero

Jalkojen pituuserot voidaan jakaa kahteen kategoriaan: anatominen ja toiminnallinen jalkojen pituusero. Anatominen jalkojen pituusero voi johtua esimerkiksi traumoista, kuten reisiluun murtumasta, autokolarista tai epätavallisesta pituuskasvusta. Toiminnallinen jalkojen pituusero voi puolestaan johtua selkärangassa olevista virheasennoista. Niiden syynä ovat virheasennot jalkaterissä, nilkoissa, lantiossa, alaselässä tai jopa niskassa.

 

Jalkojen pituuserot eivät aina välttämättä aiheuta heti kipua tai muita oireita kehoon. Kuitenkin altistuessa tarpeeksi stressille, niin oireilu voi alkaa. Oireilua voi esiintyä lonkissa, polvissa, jalkaterissä tai jopa niskassa ja leukaluissa. Kun kuormitusta tulee tarpeeksi kauan vääränlaisesti, lantion, lonkkien tai polvien nivelet ja nikamat voivat ruveta kulumaan ennenaikaisesti. 

 

Kiropraktikko voi hoitaa toiminnallista pituuseroa adjustoinneilla eli säädöillä tai korjausliikkeillä. Pituusero voidaan näissä tapauksissa korjata suhteellisen nopeasti, riippuen siitä kuinka paljon virheasentoja on. Korjauksessa on myös tärkeää, että asiakas muuttaa esim. vanhat työasennot uusiksi. Kun kyseessä on anatominen pituusero, kiropraktikko voi suositella esimerkiksi kenkään jonkinlaista tukea tai korotuspalaa. 

 

Katso lisää aiheesta kiropraktiikka ja jalkojen pituusero

Jaa:

Viimeisimmät julkaisut