Takaisin ylös ↑ Feedcowboy.com

Niska- ja hartiakivut


Niska- ja hartiakivut

Niska on selkärangan alue, joka aiheuttaa usein ongelmia nykymaailmassa. Suurin syy niskavaivoihin on vähän liikkuva elämäntyyli, jonka olemme kehittäneet. Vietämme keskimäärin 8 tuntia istuen, varsinkin jos työskentelemme toimistoilmapiirissä. Istuessamme etukumarassa tietokoneen näyttöä katsellen, aiheutamme ylimääräistä rasitusta kudoksiin ja niskan sekä kaulan luihin, mikä voi johtaa kipuiluun ja vaikeampiin rappeumatauteihin varsinkin ikääntyessämme.

 

Niskakipu aiheutuu yleensä liiallisesta jännityksestä niskan alueella, joka voi johtaa kroonisiin kiristäviin ja heikkoihin lihaksiin, suuresti kuormitettuihin niskaniveliin ja välilevyn pullistumiin sekä paineeseen hermoissa. Tämänkaltaiset ongelmat tulee paikantaa ja hoitaa kuntoon, jotta tilanne parantuu.

 

Kiropraktikko voi avata hellästi niskanivelet sekä palauttaa oikean asennon ja nivelten liikkuvuuden. Niiden avulla voidaan vähentää jännitystä niskan alueella ja parantaa toimintoja. 

 

Lapset ja niskakipu

Lasten niskakipujen aiheuttaja yleensä löytyy niskan tai yläselän liikehäiriöstä. Korjaamalla liikehäiriöt lapsi saa hyvin nopeasti avun oireisiin. Monesti syynä lasten nikamien liikehäiriöihin on ihan normaali lapsen elämä. Vauhdikkaat leikit ja kaatumiset voivat saada aikaan rangan virheasentoja, jotka hoitamattomina hiljalleen johtavat niska- ja hartiaseudun oireiluun. 

 

Katso lisää kiropraktiikasta ja niska- ja hartiakivuista.

 

Jaa:

Viimeisimmät julkaisut