Takaisin ylös ↑ Feedcowboy.com

Pään etukanto


Pään etukanto

 

Pään etukanto tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että pään asento on melko edessä suhteessa hartialinjaan. Pään etukantoa voi aiheuttaa muun muassa toistuvat huonot työasennot, jotka ovat nykyään erittäin yleisiä tietokoneistuneen yhteiskunnan ja älypuhelimien käytön yleistymisen jälkeen. 

 

Suurin osa meistä istuu useita tunteja päivässä tietokoneen ääressä. Töistä tultuamme istuudumme sohvalle pää kenossa ja vielä ennen nukkumaanmenoakin kasaamme komean pinon tyynyjä päämme alle ja luemme kirjaa. Teemme todella paljon töitä, jotta päämme olisi edessä, juuri siellä missä sen ei kuuluisi olla.

 

Pään etukanto rasittaa nikamia, lihaksia, nivelsiteitä, välilevyjä sekä selkäydintä. Tämä voi aiheuttaa monia oireita niskakivuista välilevyn pullistumiin, käsien puutumiseen ja jopa korkeaan verenpaineeseen. Eteenpäin työntynyt pää saa myös alaselän lihaksiston jännittyneeksi.

 

Mikä avuksi? Kiropraktikko voi parantaa rankasi toimintaa ja asentoa sekä tarkistaa työasentosi. Mikäli työasennossasi on virheitä, työasentoa voidaan korjata ja näin ennaltaehkäistään pään etukannon mukanaan tuomia ongelmia. Ryhti vaikuttaa moniin kehomme toimintoihin, aina verenpaineesta hengittämiseen ja hormonitoimintaan.

 

Katso lisää aiheesta kiropraktiikka ja pään etukanto.

 

Jaa:

Viimeisimmät julkaisut