Takaisin ylös ↑ Feedcowboy.com

Puutuminen


Puutuminen

 

Kehon puutuminen voi johtua kahdesta syystä; ongelmista joko verenkiertojärjestelmässä tai hermojärjestelmässä. Todennäköisesti jokainen on jossain vaiheessa tuntenut puutumista käsivarressa, kun nukkuu huonossa asennossa ja herää siihen, että ei pysty liikuttamaan kättä kunnolla. Tällainen puutuminen on kuitenkin tavallista, sillä maatessa paino suoraan olkapään päällä, verenkierron kulku estyy kädessä.

 

Kun puutumista tapahtuu isolla alueella, kuten koko kädessä tai jalassa, se voi merkitä sitä, että verenkiertojärjestelmä on vahingoittunut. Jos puutuneisuutta on vain tietyissä paikoissa kehossasi, kuten oikean käden ulkoreunassa (pikkurillin puolella), syynä on yleensä hermon ärtyminen.

 

Jos hermo on ärtynyt, kiropraktikko voi selvittää mistä hermosta on kyse ja tehdä tutkimuksia selvittääkseen mistä ärtyneisyys johtuu. Esimerkiksi se voi olla paine, joka johtuu vajaatoimintaisesta alemmasta niskanivelestä, mikä aiheuttaa puolestaan ongelman hermossa. Jotkin kiropraktiset menetelmät voivat auttaa myös tällaisessa tilanteessa. Jos kyseessä on verenkiertoon liittyvä ongelma, kiropraktikko voi selvittää, voiko ongelmaan löytyä apua kehon asentoa korjaamalla.

 

Katso täältä lisää aiheesta kiropraktiikka ja puutuminen.

Jaa:

Viimeisimmät julkaisut